Nodig:
* 250 gram Mascarpone
* 4 tl oploskoffie
* 100 ml kokendheet water
* eetlepel cacao
* ongeveer 16 lange vingers
* handje mokkaboontjes
* 45 gram (palm)suiker
* 200 ml slagroom
Werkwijze:
1. Kook 100 ml water, giet dat in een diep bord en roer er 4 tl oploskoffie doorheen. Laat afkoelen.
2. Neem 3 eetlepels afgekoelde koffie, mascarpone en suiker en mix dit 3 minuten door elkaar.
3. Doop de vingers één voor één in de afgekoelde koffie en leg ze op de bodem van een (oven)schaal.
4. Daar overheen verdeel je de mascarpone.
5. Klop de slagroom bijna stijf en verdeel deze gelijkmatig over de mascarpone.
6. Strooi de mokkaboontjes over de slagroom en zeef er de eetlepel cacao overheen.
7. Zet een paar uur in de koelkast én eet smakelijk!
Tip:
* Je kunt wat koffielikeur toevoegen aan de koffie
* Dit recept is voor ongeveer 4 personen, als je met meer bent is een bolletje vanille-ijs er ook erg lekker bij!
Bron: Werelds Koken op z'n Hollands
Creatieve groetjes,
juf Leej
Mmmm... ziet er lekker uit!!!
BeantwoordenVerwijderenHet lijkt me alleen wel erg 'machtig'.....
Groetjes,
Marian
Ha Marian...valt mee met machtig, hij is vooral erg lekker (en ongezond natuurlijk!)
Verwijderen:-)
VerwijderenDat ziet er goed uit, ga ik echt proberen. Fijn zo'n recept!
BeantwoordenVerwijderengroetjes,
Jolande
ps. Doe de groetjes aan de "Traasjes"!