woensdag 26 maart 2014

Kijk...dit is mijn (CAL) deken

Wow..eerst even tijd om te bloggen. Omdat ik op oproepbasiswerk moet ik soms geheel onverwachts paraat staan en dan wordt mijn planning heerlijk door de war gegooid. Vandaar dat ik even niet toe kwam om te bloggen. 

Ik ben VOLOP aan het haken. Wat ik aan het haken ben kan ik nu nog niet helemaal laten zien omdat het nog lang niet af is. Maar vorig week ben ik heel veel bezig geweest met de deken van Crochet Along. En die kan ik nu wél laten zien! Ik schreef al eerder over de Crochet Along. De bedoeling is dat je elke week de opgegeven toer haakt. Alleen liep ik zeker 7 weken achter! Nu vond ik het tijd om hem eerst bij te werken. Was nog flink door pezen. Ik was gebleven bij de Catherine's Wheel. 


En die moest ik nog uithalen ook omdat het toch écht met een haaknaald groter moest. 

Ik heb mezelf eens aangepakt en eerst die deken even bijgewerkt. Toen ik later keek hoeveel ik had gehaakt vond ik het niet zo vreemd dat ik daar zoveel uur aan bezig was. Kijk maar 's hoe 'n stuk ik nog moest haken...Ik was gebleven bij de witte pijl. 
Zoals je ziet haak ik hem helemaal in 't wit. Dat heeft te maken met het feit dat ik heel veel grote bollen wit acryl kreeg. Ik was van plan om er een deken van te haken, leek me wel een leuke uitdaging. En toen kwam de Crochet Along....dus besloot ik maar gewoon mee te doen. De acryl is niet van opperbeste kwaliteit en er werd ook ander garen aangeraden. Daarom komt het denk ik dat mijn deken geen schoonheidsprijs wint. Met al die verschillende steken gaat er telkens ruimte inzitten of krimpt'ie juist. En ik haak ook sommige toeren op advies met een grotere haaknaald, maar het is en wordt gewoon geen toppertje. 
De Catherine's Wheel vond ik helemaal niks aan. Vond hem niet lekker haken en vind hem niet echt mooi worden ook. De sterretjes en de bobbelsteek vond ik daarentegen erg leuk om te haken! En de oude vertrouwde granny's haken natuurlijk lekker snel. 
Als laatste nog een tip hoe ik mijn haakwerk veilig op berg, zonder dat je per ongeluk aan de verkeerde draad trekt en het hele haakwerk uit trekt:

Er waren ook tips met een clip van de Ikea, maar ik doe het met een haarspeld.

de 'bergjes' 

Nou, dat was het voor deze keer. 


Creatieve groetjes,

juf Leej

8 opmerkingen:

 1. Hij is leuk zo in het wit. Je kunt dan de verschillende toeren beter zien.
  Groetjes, Trees

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel hard gewerkt hoor, en in een kleur, ik vind het heel mooi worden. Alle steken komen dan heel mooi uit.
  groetjes Danny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het echt prachtig zo in een kleur!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi zo in het helemaal wit. Ik maak een hele bonte deken. Ik snap dat je het wheel niet zo mooi vindt, dit is echt zo'n patroontje wat in twee kleuren juist mooi wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie deken. Waar kan ik t patroon vinden?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is de CAL van 2014, kun je op deze site vinden: http://terraysleven.blogspot.nl/2014/01/3-januari-2014de-crochet-along-gaat.html

   Verwijderen

Erg leuk dat je een reactie achter laat! Ik zal hem met plezier lezen..