woensdag 19 maart 2014

Gehaakt kussen

Maandag was mijn lieve zus jarig. Al een tijdje had ik een idee in mijn hoofd voor een cadeau. Maar ik vroeg me af of ze het leuk zou vinden, zo'n gehaakt kussen. Ik heb maar 's geïnformeerd bij mijn moeder en die dacht van wel. En toch zat ik te twijfelen...Daarom heb ik maar gevraagd of ze het leuk zou vinden om iets te krijgen wat ik zelf had gehaakt. Gelukkig zij ze ja en was meteen errug nieuwsgierig. Maakt niet uit, dat maakt het extra spannend!Een paar weken hard gewerkt. Ik vond het al zo moeilijk om de juiste kleuren uit te zoeken en toen was het een hele zoektocht naar een mooie granny. Die zijn er natuurlijk genoeg, maar welke vind mijn zus nou écht mooi? Ik gokte op deze

 Toen ik eenmaal de smaak te pakken had deed ik over één granny een half uur. Ik heb 20 granny's gemaakt en toen 4x5 rijen aan elkaar gehaakt. En dan begint het feest van de draadjes wegwerken. Daar ben ik ook zeker een uur mee bezig geweest. De achterkant haakte ik een lap met alleen maar stokjes. Daar hoef je dus niet bij na te denken... 100 stokjes heen en 100 stokjes terug. In totaal 36 rijen. 
 Draadjes probeer ik meteen mee te haken, zodat ik die later niet weg hoefde te stoppen. 
In elkaar gezet en dan genieten van het eind resultaat. En dan weggeven. Het voelt goed om iets waar je een stukje creativiteit van jezelf in hebt gestopt weg te geven. Maar ik zal het missen..ben er zeker 2 weken constant mee bezig geweest. 

Ik heb er nog even mijn camera op getest. En hij heeft ook nog een tijdje 'proef gestaan' bij ons op de bank. Gelukkig was mijn zus er helemaal blij mee! En de kleuren staan prima bij haar interieur. 

Ik moet nu even omschakelen naar een ander project. Het voelt 'leeg'. Maar nog genoég ideeën. 

Creatieve groetjes,

juf Leej

5 opmerkingen:

 1. Logisch dat je zus er erg blij mee is. Hij is ook erg mooi!
  Groetjes, Trees

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is een heel mooi kussen geworden! Ik snap best dat je zus daar erg blij mee is, zeker omdat het speciaal voor haar met liefde is gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi kussen is het geworden, en mooie kleuren heb je ook gebruikt.
  Dat lege gevoel als iets af is na intensief er aan gewerkt te hebben klinkt me herkenbaar in de oren. Moet me dan ook altijd weer even opladen om weer met iets nieuws te starten.
  groetjes Danny

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow, mooi kussen zeg! Past goed bij je Cal deken.
  Greetzz MG

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het kussen is echt heel erg mooi geworden! Zelfs de achterkant is 'voorkant waardig'.

  BeantwoordenVerwijderen

Erg leuk dat je een reactie achter laat! Ik zal hem met plezier lezen..