dinsdag 16 augustus 2016

Kopje kwarktaart

Laatst hadden we heel gezellig logeetjes. En ik verzon even in no time een nagerechtje. Het is niet moeilijk om te maken, je moet alleen een paar uur geduld hebben voordat je het kunt opeten. 



Een kopje kwarktaart (5 senseokopjes)

Ingrediënten:

- 5 volkoren biscuitjes
- 25 gram roomboter
- 200 ml slagroom
- 4 eetlepels suiker
- 200 gram Griekse yoghurt
- 4 eetlepels jam
- 3 gelatineblaadjes 

(de hoeveelheden zijn ongeveer, je kunt hiermee variëren)

Werkwijze:

1. Smelt boter in een pannetje. Als het gesmolten is verkruimel je de biscuitjes erboven. Roer goed door. Is de substantie te nat? Verkruimel dan nog een biscuitje. 
2. Verdeel de kruimelbodem over de 5 kopjes, druk goed aan met een lepel. 

3. Week gelatineblaadjes in koud water. 
4. Klop ondertussen de slagroom met 2 eetlepels suiker stijf. Hou de helft van de opgeklopte slagroom apart. 
5. Voeg kwark en suiker toe aan de andere helft van de slagroom en roer goed door. 
6. Jam eventueel even door de blender (als je niet van stukjes houdt). En daarna in een steelpannetje opwarmen. 
7. Als de jam warm geworden is, van het vuur afhalen. Gelatineblaadjes uitknijpen en er één voor één doorroeren. 
8. Beetje bij beetje het jam-gelatinemengsel door het kwark-slagroommengsel roeren. En verdeel daarna over de kopjes. 
9. Zet voor een aantal uur in de koelkast. 

10. Vlak voor serveren verder opmaken met de overige slagroom en eventueel wat vruchtjes. 

Eet smakelijk!

juf Leej

2 opmerkingen:

  1. Dat ziet er heerlijk uit. Leuk dat je de kwarktaart in eeen kopje hebt gemaakt.

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hmm, lekker. Wat een goed idee, zo'n kwarktaarttoetje.

    BeantwoordenVerwijderen

Erg leuk dat je een reactie achter laat! Ik zal hem met plezier lezen..