maandag 22 augustus 2016

Leestip (1)

Over één hobby van mij heb ik nog nooit geschreven. Echt gewoon nog nooit. Terwijl ik het echt vaak doe en er heerlijk van kan genieten. Lezen... Als kind, puber heb ik boeken verslonden. Nu heb ik er gewoon niet meer zoveel tijd voor. Al probeer ik een boek per week te lezen. Ieder week ga ik naar de bieb, heerlijk vind ik het daar. Mijn dag kan ook niet meer stuk als ik een mooie vondst heb gedaan. Enthousiast gooi ik dat dan ook op de app om met anderen te delen, en dan gaat het boek soms nog een adresje verder. 

Maar goed, waarom zou ik die mooie boeken niet met jullie delen? 
Ik heb ze niet op bepaalde volgorde gezet. En ik ga ook bewust niet heel erg uitgebreid vertellen waar het boek overgaat, dat vind ik namelijk erg vervelend als mensen dit doen. Ik stap het liefst blanco een boek in. 
Dit boek heb ik lang geleden gelezen, maar ik herinner me het nog steeds. Het is het eerste deel van een serie, er volgen nog twee boeken: Echo in de duisternis en Onafwendbare dageraad. Serie over christenvervolging in Rome. Als je de smaak van dit boek te pakken hebt, heb je geluk. Er volgen namelijk nog 4 boeken in deze serie (Familie Baxter). En als je deze serie uit hebt, kun je daarna de serie van Dayne Matthews lezen, Samen Onderweg en Het witte doek. En sinds kort is er ook de serie Bailey Flanigan. In al deze series spelen dezelfde personen een rol. Ik heb de eerste drie series nu gelezen. In de boeken lees je over het wel en wee van de familie Baxter en dat maakt alsof je de personen uit het boek persoonlijk kent. Ik verslind de boeken, maar ik las heel bewust af en toe een pauze in. Het zijn Amerikaanse romans, tikkeltje te dramatisch en soms wat voorspelbaar. Om het leuk te houden lees ik tussendoor 's boeken van een heel ander genre. 


Romantiek en geschiedenis, ik vind het een heerlijke combinatie. Karen Witemeyer heeft al heel wat boeken op haar naam. Ik heb er gewoon eentje uitgezocht die ik heb gelezen. Heerlijke dilemma's en als gevolg daarvan kan je niet meer stoppen met lezen. Volgens mij was dit ook het boek wat ik binnen een dag uitlas (schaam...ik was die dag niet erg gezellig, vrees ik)Ik vind geschiedenis het leukst wanneer er een mooi verhaal bij verteld word. Dit boek is een voorbeeld ervan. Simone van de Vlugt is een ster in het schrijven van geschiedenisromans. En nee, het is niet allemaal rozengeur en maneschijn. Zeker in deze roman niet. Ik vind hem mooi. Ooit kreeg ik Simone van de Vlugt in de schijnwerpers toen ik voor mijn opleiding kinderboeken moest lezen. Ik las toen 'Bloedgeld'. Een boek met een geweldig en onvoorspelbaar plot. Binnenkort ga ik hem nog 's lezen! 

Als ik een boek geweldig vind ga ik eigenlijk altijd op zoek naar andere boeken van de auteur. Dat heb ik met deze boeken ook gedaan. Ik hou ook erg van afwisseling. Na een Amerikaanse roman heb ik graag een ander genre. Afwisseling vind ik het fijnst. 

Ik merk dat ik nog veel meer kan schrijven over boeken. Ik beloof dat ik binnenkort een vervolg hierop ga schrijven en misschien nog wel één en nog één... 

Plaats gerust jouw leestips hieronder. 

Leesze!

juf Leej

3 opmerkingen:

  1. Hoe herkenbaar. Meestal moet mijn man 2x iets vragen voor ik überhaupt doorheb dat hij iets vraagt als ik aan het lezen ben.

    BeantwoordenVerwijderen

Erg leuk dat je een reactie achter laat! Ik zal hem met plezier lezen..