dinsdag 16 september 2014

Recept van de week: Mokkacake

Deze cake is hier favoriet. Heb hem al verschillende keren gemaakt. Is niet moeilijk om te maken, maar heeft wel lange oventijd nodig. 

Nodig:

* 6 eetlepels koffielikeur
* 4 theelepels oploskoffie
* 200 gram boter
* 175 gram lichtbruine basterdsuiker
* mespuntje zout
* 3 eieren
* 200 gram bloem of cakemeel (gezeefd)
* ongeveer 150 gram poedersuiker (gezeefd)
eventueel:
* mokkaboontjes
* pecannoten

Werkwijze:
1. Koffielikeur opwarmen en oploskoffie hierin laten oplossen. Dit mengsel laten afkoelen.
2. Beboter een cakevorm en bestuif met bloem. Oven voorverwarmen op 160 graden
3. Met mixer boter, suiker en zout tot romige massa kloppen. Daarna eieren één voor één toevoegen. Na ieder ei nog 2 minuten door mixen. 
4. Schep afwisselend bloem en 5 eetlepels koffielikeurmengsel door het beslag tot een glad deeg. 
5. Als je pecannoten gebruikt leg je die eerst in de bakvorm, daarna bakvorm met het deeg vullen. 
6. En 1 uur en 15 minuten afbakken in de oven. Daarna laten afkoelen. 
7. Als de cake is afgekoeld ga je glazuur maken. Dit doe je met de overgebleven koffielikeurmengsel en poedersuiker. Voeg net zoveel poedersuiker toe totdat het een mooi mengseltje is geworden. Verdeel het glazuur over de bovenkant van de cake. 
En druk hier eventueel mokkaboontjes in.

Eet smakelijk!


Bron: Wannée



Creatieve groetjes,
juf Leej

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Erg leuk dat je een reactie achter laat! Ik zal hem met plezier lezen..