woensdag 10 september 2014

Einde CAL-deken

Een tijdje terug liet ik je het begin zien van de CAL-deken

Als je de titel leest zou je denken dat ik mijn CAL-deken helemaal af heb gemaakt met behulp van het Engels/origineel patroon. 

Maar nee, ik heb heel mijn CAL-deken uitgetrokken. Wow...wat een bol kreeg ik zeg! Kon hem nauwelijks meer in mijn handen houden. (Hij was nóg groter dan op de foto)Ik vond hem niet mooi worden. Doordat je zoveel verschillende steken gebruikt werd hij bobbelig, de zijkanten ongelijk. Ik vond het geen schoonheid. Misschien ben ik ietwat perfectionistisch. Maar ik ga me aan dingen ergeren die ik zelf heb gemaakt als ze niet netjes zijn gemaakt. 

En wat er nog bij kwam: ik kan de moed niet opbrengen om iedere week aan mijn deken te haken. Ik werk heel vaak van project naar project. En zoals ik al eerder schreef werk ik vaak aan 2 projecten gelijk. Een haakproject waarbij je kan praten en haken, en een project waarbij ik op moet letten, patroon moet volgen en tellen. Om er nog een derde bij te nemen, het ging niet en het werkte niet lekker. 


Ik ben wel weer opnieuw begonnen. Dit keer met alleen de granny-stripe en hij wordt meteen al mooier. Maar 't kan nog wel een paar jaar duren voor dat'ie af is. 


Creatieve groetjes,

juf Leej

4 opmerkingen:

 1. O heb je hem uitgehaald! Als je niet er niet tevreden over bent ga je hem straks ook niet met plezier gebruiken. Ik ben wel benieuwd naar je nieuwe deken straks!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad is de rand niet gelijk met deze verschillende soorten steken in de CAL, daar heb ik me ook al eens aan geërgerd, maar hoop dat het straks met een mooie rand en goed blocken opgelost gaat worden...
  En anders?
  Goede doelen genoeg waar hij naar gedoneerd kan worden... Die kijken niet naar een scheef randje...

  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dapper hoor! Ik zou het denk ik ook doen, als ik niet tevredenben over een project.
  Groetjes, Trees

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik moet zeggen, die van mij ligt ook al weken(lees maanden) on- aangeraakt in de kast te wachten op......?
  ....dat de zijkanten recht trekken misschien, haha!!!
  Greetzz MG

  BeantwoordenVerwijderen

Erg leuk dat je een reactie achter laat! Ik zal hem met plezier lezen..