maandag 19 mei 2014

Recepten (8)

Heerlijk....de eerste aardbeien zijn er weer! Ik verheug me weer op al het zomerfruit. Kan ik tenminste al die recepten eens uitproberen waar je zomerfruit voor nodig hebt. 

Ik begon daarom met aardbeienbavarois. Een heerlijk recept, wat er ook nog ontzettend lekker uitziet! Recept is bedoeld voor 4 porties. Maar ik heb er maar 6 van gemaakt, en die porties waren groot genoeg! Ik heb er ook nog een beetje meer suiker bij gedaan, vond het wat zurig, maar dat ligt misschien wel aan de soort aardbeien. Verder heb ik hem ook niet op een bordje gestort, maar we aten het gewoon gezellig uit een glas.
Omdat ik ook niet meer uit pakjes en zakjes kook misten we toch wel Babi Pangang. Ik ben op zoek gegaan naar een recept...en gevonden. Nog makkelijk te maken ook. Het recept is voor 4 personen gemaakt. We hebben het met z'n tweetjes op, ik had alleen met het vlees het portie genomen voor 2 personen. Qua saus mocht het voor ons nog wel meer zijn. Maar het is net hoe je het graag eet, maar wij hebben het liefst lekker veel saus erbij. 

's Middags visite op de stoep en geen koekjes in de kast. Gelukkig wel bloem, boter, suiker, een ei en wat cacao. Ik maakte chocolade-zandkoekjes. Ik vind ze mooi...en 't is zo simpel om te doen! Enne...ze zijn nog lekker ook!

En ik maakte Chicken Tonight zonder een pot! Ja, ik kook nog steeds zonder pakjes en zakjes. Het liefst maak ik zoveel mogelijk zelf. Ik vond een recept van Chicken Tonight en heb het maar eens geprobeerd. Mijn advies? Probeer het ook maar 's...een heel lekker recept, waarbij je de ingrediënten veel beter proeft dan wanneer het uit een pot komt. 


En wat vind je van deze cake?Dit is de Chocolade-Advocaatcake. En hij smaakt verrukkelijk! Als je het recept gaat volgen kom je erachter dat ik het recept niet helemaal tot het laatst heb gevolgd. 

En als laatste een lekkere gezonde ovenschotel met spinazie. En warempel zelfs een recept van Sonja Bakker. Heel simpel, zonder gekke ingrediënten, maar gewoon net een tikkeltje extra. In plaats van kookroom gebruikte ik melk. De hoeveelheden die aangegeven staan zijn eerder voor 3 personen dan voor 2. Wij hadden er met z'n tweeën nog van over. 

Tot slot. Je ziet dat er op deze internetpagina een 'balk' is bijgekomen. Waar je nu 'startpagina' en 'recepten' ziet staan. In de toekomst is het de bedoeling dat er meer tabbladen bij komen. Onder het tabblad 'recepten' zie je alle recepten staan die ik hier ooit heb genoemd op mijn blog. Je kunt er opklikken en wordt door gelinkt naar het recept. 

Verder is dit de laatste 'Recepten'. Dat betekent niet dat ik stop met het uitproberen van recepten, ik ga het alleen in een ander vaatje gieten. Hoe? Dat houden we nog even als verrassing.

Creatieve groetjes,
juf Leej

2 opmerkingen:

  1. Dat ziet er allemaal voortreffelijk uit. Vooral de aardbeienbavarois lijkt me heerlijk.

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je hebt heerlijke dingen klaar gemaakt. Blijf het altijd leuk vinden om te lezen hoe je kookt zonder zakjes en blikjes. Zelf ook groot voorstander van.

    groetjes Danny

    BeantwoordenVerwijderen

Erg leuk dat je een reactie achter laat! Ik zal hem met plezier lezen..