donderdag 2 januari 2014

Surprise!

Het jaar 2013 ligt alweer achter ons. De tijd vliegt... We zijn 2014 alweer ingestapt. Ik wil jullie graag bedanken voor de hele leuke en lieve reacties, zowel de reacties die hier te lezen zijn als de reacties die ik mondeling krijg. Heel erg leuk, het motiveert me om berichten op mijn blog te zetten. 

Ik wens jullie allemaal een heel goed 2014. 

Ondertussen ga ik weer wat creativiteit met jullie delen. Eind december hebben we met de vriendengroep een surprise-avond gehouden. Hiermee vieren we eigenlijk onze verjaardagen, want 10 personen verjaren in het najaar. Dat werd nogal druk, daarom hebben we gekozen voor een surprise-avond. Heel erg leuk en gezellig! Maar ik ben er nog niet aan toegekomen om jullie te laten zien wat ik in elkaar heb geflanst. 

Ik had een lootje getrokken...en yesss...een vriendin waarvoor ik wel iets leuks wist te maken. (Niets is zo vervelend dan dat de inspiratie gewoon niet wil komen). Ze vroeg een receptenboekje. En na een paar uurtjes knutselen kwam dit eruit: Het valt me nu pas op dat de foto van geweldige kwaliteit is. Sorry! (Hij is denk ik in stressvolle omstandigheden gemaakt.) Het is een doos met daarachter een stuk karton geplakt die groter was dan de hoogte van de doos. Daarna met zwart cadeaupapier 'ingepakt'. Bovenop (niet te zien op deze foto) had ik twee kookplaten gemaakt door twee rondjes te knippen uit aluminiumfolie. De draaiknopjes zijn gemaakt van de bodem van een plastic bekertje, ingepakt in aluminiumfolie, met splitpen vast gemaakt. Ruitje van de oven ook van aluminiumfolie, de knop van is een magneet die ik vast heb geplakt. Ik struinde door het hele huis om ideeën op te doen hoe ik bijvoorbeeld een knop kon maken. Dáár wordt je pas creatief van!


Het ovendeurtje kon open. En daar lag het receptenboekje ingepakt. Daarbovenop een lekker chocolade/kersentaartje. 


Patroon komt uit het boekje 'Zoetigheid haken'. Ik heb hem naar eigen inzicht wel iets aangepast.

Mijn man moest ook surprise maken. Gelukkig hadden we niet elkaars lootje getrokken. Dus konden we elkaar helpen. Hij moest een surprise maken voor een vriendin die zwanger is. Dat was snel verzonnen: het werd een wiegje. Ik haakte nogmaals een giraf, die heerlijk lag te slapen. 


In z'n ene pootje heeft hij een doekje. En z'n andere poot houdt hij een cadeaubon vast. Vind het zo'n grappig beestje! Blijft leuk om naar te kijken. 

Als laatste wil ik jullie nog attent maken op een leuk blog. Wij zijn creatief. Initiatief van iemand die probeert alle leuke blogs te verzamelen. Ik heb me er ook aangemeld en sta dus ook op hun blog. (KLIK). Mocht je zelf ook 'reclame' willen maken voor je blog, dan is dit misschien een leuk idee voor jou. En vind je het leuk om andere blogs te bekijken, dan kun je klikken op bloglijst (links bovenaan) en leef je uit! Er komen iedere dag nieuwe blogs bij. 

Creatieve groetjes,

juf Leej


3 opmerkingen:

 1. de beste wensen voor 2014
  wat een enorme mooie suprises zeg ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 2. dag Leanne,

  Leuk hoor je blog, ik bekijk hem ook en geniet van je "knutsels".
  Het inspireert me om ook weer eens wat te doen.
  Nog de beste wensen voor het nieuwe jaar!
  groet,
  Jolande Moerman

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jolande,
   Bedankt voor je compliment! Creatief bezig zijn is voor mij een uitlaatklep...ik geniet er enorm van! Enne...ik zie je creaties wel op facebook voorbij komen!
   Jullie ook de beste wensen voor 2014.

   Groetjes,
   Leanne

   Verwijderen

Erg leuk dat je een reactie achter laat! Ik zal hem met plezier lezen..