woensdag 8 januari 2014

Boodschappenlijstje op de deur

Vandaag een heel ander blogonderwerp. Geen haken, geen naaien, geen recept....Vandaag een bericht over home decoratie. 


Nu wonen wij in een klein huis. Heel tevreden, maar het is soms lastig om er je creativiteit in los te laten. Het staat al snel veel te vol. Maar dit idee past in ieder huis! 

Ik vind het handig om producten die op zijn maar direct op te schrijven, want anders vergeet ik ze gegarandeerd in de supermarkt mee te nemen (vooral van die producten als bakpapier of afwasmiddel). Ik maak één keer in de week een boodschappenlijstje en dan loop ik in gedachten de supermarkt rond, dus zet ik alles op volgorde neer op mijn lijstje. Anders loop ik van hot naar her.
Je kunt met memootjes werken, maar ik vond dit idee wel erg leuk. Een boodschappenbriefje op de deur! Een echt 'juffen-idee' natuurlijk! 

Dit keer geen ingewikkelde werkbeschrijving, maar wel een leuk en praktische resultaat. 

Bij de Hema heb ik een klein potje schoolbordverf gekocht. Met een roller, verfbakje en afplaktape (van goede kwaliteit) ben je compleet. Het meten vind ik altijd drama. Met een liniaal gaat het nog wel, maar met een rolmaat vind ik zo irritant. Ben altijd bang dat'ie losschiet en dat gebeurd natuurlijk dan ook meerdere keren. Ik had netjes met potlood alles afgetekend, daarna met afplaktape het vierkant afgeplakt. Toen kon het schilderwerk beginnen. Voor de veiligheid wel even kranten onder de deur gelegd. 


Het moet een aantal uren drogen, maar het werk op zich is binnen 't uur gedaan. Voor mezelf ben ik met één keer tevreden (het is bijna niet te zien), maar om het voor 100% dekkend te willen hebben zul je het twee keer moeten verven. 


Na 24 uur drogen kun je er al opschrijven. Na een week mag je het met een natte doek afnemen. Kijken of ik het nog kan (tegenwoordig is het allemaal digibord of whiteboard, schrijft toch héél anders):


Ik had jullie net verteld dat ik netjes lijntjes had getrokken met potlood. En dat gaat natuurlijk ook wel 's beetje ernaast of beetje scheef. Dat was naderhand ook wel te zien:


Met een gum krijg je vlekken en met 'n natte doek lukt ook niet. Balen! Ik heb op internet gezocht en tandpasta schijnt te kunnen helpen. Verbazend wat je nog meer met tandpasta kunt doen, kijk maar op deze site. Ik heb het geprobeerd:Het werkt gewoon! Insmeren met tandenborstel, in laten werken en met doekje er weer afwrijven. Weer wat geleerd. Wel even oppassen met de verf.

Ik heb mijn boodschappenlijstje op de binnenkant van mijn voorraadkast gemaakt. Vond het wat veiliger idee voordat het mis zou gaan of voordat ik het helemaal vond misstaan in onze kleine keuken. 

Creatieve groetjes,

juf Leej 
6 opmerkingen:

 1. Heel leuk idee, zelf heb ik het gedaan met een stuk deur te beplakken met zwartbordkrijt papier gekocht bij de Lidle.

  groetjes Danny

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Is misschien nog wel makkelijker uit te voeren dan mijn idee...Of is het lastig om het strak op de deur te krijgen?

   Verwijderen
 2. Deze is wel lekker groot. Ik heb ook een zelf gemaakt lijstje in mijn keuken.
  Zal ik ook eens op mijn blog zetten.
  Groetjes, Trees

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hé juf Leej! Die laatste vind ik goed: aan de binnenkant van je kastje iets uitproberen!! Dàt is voor mij net het ding wat me over de streep gaat trekken!
  Morgen naar de HEMA, en dan maar eens proberen op een oud binnenkantje van een kast die toch op de nominatie staat om 'weg te doen'!!
  Super!!

  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je mijn blog in de gaten houdt zie je het vast binnenkort voorbijkomen!!

   Groetjes,Marian

   Verwijderen

Erg leuk dat je een reactie achter laat! Ik zal hem met plezier lezen..