dinsdag 29 augustus 2017

Leestip (2)

In dit blogbericht schreef ik voor 't eerst over hele mooie boeken. Ondertussen heb al weer heel wat boeken gelezen. Maar hier wil ik alleen de toppers plaatsen. Boeken die 'blijven hangen' en die je een ander zou adviseren om te lezen. Vandaar dat het eventjes duurde voordat ik er weer een aantal had. Gemiddeld lees ik een boek in de week, dat is mijn streven. Met het zomerse weer gaat dat fijn, wat onze pleegzoon vind buiten spelen heerlijk. Ik heb nog nooit zoveel buiten gelezen en gehaakt.Ik heb een hele leuke schrijfster ontdekt. Een Nederlandse. Marianne Grandia. Ik geniet van haar boeken. En die boeken zijn zo heerlijk alledaags alsof het over je buurvrouw gaat. Het hele leuke van die boeken vind ik dat er telkens dezelfde personen in terug komen. De hoofdpersoon uit het ene boek, komt weer terug in het andere boek maar dan meer op de achtergrond. Ik las 'Witter dan sneeuw' als eerste. Ondertussen heb ik ook ' Hemeldauw' en 'De Picknick' uit.In het blogbericht Leestip (1) schreef ik ook over boeken van Karen Witemeyer. Ze heeft een boek geschreven met 3 andere auteurs. Het boek bestaat uit 4 delen en ieder heeft een deel geschreven. Het hele mooie is dat het één geheel is, het past helemaal bij elkaar. Hoewel iedere auteur wel een andere trend van schrijven heeft vond ik het geweldig om te lezen. Een heerlijk romantisch boek!


'Neva's kinderen' vind ik een erg mooi boek. Waarschijnlijk omdat ik het onderwerp zo boeiend vind. Even een hele korte samenvatting. Neva komt er naar de dood van haar man achter dat haar man een dubbel leven had. Zijn laatste wens is dat ze voor zijn kinderen zorgt die hij bij een andere vrouw had. De rest mag je lekker zelf lezen. 


Dit boek is een dagboek van een jonge Christenvrouw. Soms kunnen dagboeken saai zijn, maar dat kan ik van dit dagboek niet zeggen. Ondanks dat ik het een paar weken geleden uitlas, spookt het boek nog steeds rond in m'n hoofd. Als een boek dit bij mij bereikt, vind ik het een topper. Dus bij deze; het lezen waard. 

Leesze!

juf Leej

PS: Heb jij nog zo'n mooi boek gelezen? Plaats het gerust hieronder :)
5 opmerkingen:

 1. Ja, mooi zijn de boeken van Marianne Grandia.
  Zij vertaalde ook verschillende boeken van Amerikaanse schrijfsters (weet niet meer welke)en daarin vind je haar stijl terug.
  PS gezellige blogs schrijf je!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik kwam er pas ook achter dat ze boeken vertaald. Bedankt voor het compliment!

   Verwijderen
 2. Bedankt voor je boeken tip! Ik heb zelf net twee prachtige boeken uit...Joodse buren van Maria Boonzaaier en Springtij van Femke Roobol...zo mooi!! Ik ben groot fan van historische romans
  Simone v d Vlugt is ook 1 van mijn favoriete schrijfsters
  Groetjes Miriam

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah...ik ga die boeken ook 's opzoeken in de bieb. Dankje voor de tip!

   Verwijderen
 3. Mooie boekentips geef je ons. Ik lees op dit moment De japanse minnaar van Isabel Allende, werkelijk een prachtig boek waarin verschillende culturen en levens te volgen zijn en samenkomen. Een prachtig boek!
  Fijne week, de laatsye van dit jaar, maak er iets moois van.
  Groet El

  BeantwoordenVerwijderen

Erg leuk dat je een reactie achter laat! Ik zal hem met plezier lezen..