donderdag 29 december 2016

Recept: Rumtaart

Vandaag een recept van een erg lekker taartje. Helaas niet geschikt voor zwangere vrouwen en kinderen in verband met alcohol en rauwe eieren. En zoals de naam al zegt: het smaakt naar rum! Qua uiterlijk wint hij geen schoonheidsprijs (mijn foto sowieso al niet, maar het was het allerlaatste stukje en het moest vlug op de foto) maar qua smaak....beoordeel zelf maar!

Recept Rumtaart

Wat heb je nodig?
- ongeveer 40 lange vingers
- 2 glaasjes rum
- 150 gram roomboter
- 3 eierdooiers
- 150 gram witte basterdsuiker
- 250 + 125 ml slagroom
- 2 zakjes vanillesuiker
- hagelslag

Hoe ga je het doen?
1. Bedek de bodem van de springvorm (24 of 26 cm doorsnee) met de helft van de lange vingers. Leg de overige lange vingers op een plat bord. 
2. Meng 1 glaasje rum met 1 glaasje water. Besprenkel hiermee alle lange vingers. 
3. Boter, eierdooiers, basterdsuiker + glaasje rum in een kom. Mix 10 minuten op hoge snelheid tot een romige massa. 
4. Klop 125 ml slagroom stijf en spatel deze door het romige mengsel. Hier eventjes proeven, dan weet je hoe lekker de taart word. 
5. Verdeel deze massa over de lange vingers in de springvorm. 
6. Leg de overige lange vingers daar weer bovenop. 
7. Klopt 250 ml slagroom + vanillesuiker stevig. En verdeel de slagroom over de lange vingers. 
8. Strooi hierover hagelslag. 
9. Zet in de koelkast én laat hem daar 24 uur staan. Echt waar! Dan zit de rumsmaak er namelijk goed in..

Wederom is dit een recept wat ik via-via heb. Maar zo'n succesnummer wil ik graag met je delen!

Eet smakelijk!
juf Leej

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Erg leuk dat je een reactie achter laat! Ik zal hem met plezier lezen..