dinsdag 13 december 2016

Kwijlsjaaltjes

Ons pleegje kwijlt enorm. Daarom zat ik al snel na zijn komst achter de naaimachine kwijlsjaaltjes (of zeversjaaltjes) te naaien. Het was even uitvogelen welk materiaal er het geschiktst voor was. 
Ik heb katoen met badstof geprobeerd. Dat neemt wel erg goed vocht op. Maar na een aantal keer wassen wordt badstof wat ruwer. En ook de slab wordt vrij dik. Het draagcomfort is wat minder. 

Ik heb ook een flanellen doek in stukken geknipt. Het toont wat strakker maar neemt veel te weinig vocht op. 

Als laatste heb ik een broek van sweaterstof in stukken geknipt. Dat werkt super! Mooi kleurtje katoen als voorkant en sweaterstof aan de achterkant. Strak en het neemt ook nog 's goed vocht op. 


Van twee broeken knipte ik 8 sjaaltjes. Als sluiting heb ik eerst klittenband geprobeerd, dat had ik nog liggen. 


Maar drukknoopjes werkt veel fijner. Het is even een investering van ongeveer €20,- maar werkt geweldig goed. Hieronder zie je hoe je makkelijk drukknoopjes zet:Ik vind de stofjes zou geweldig! Vaak kan ik niet langs een stoffenkraam lopen als ik zoiets zie liggen. Dus had best een aardig voorraadje liggen aan stofjes. Welke vind jij de leukste?


O ja...patroon komt hier vandaan. Ik heb ze alleen wat ruimer geknipt. Ze zijn uiteindelijk niet allemaal gelijk geworden. De groene heb ik bijvoorbeeld zonder punt geknipt, die is rond. En bij het rode-zakdoek-sjaaltje heb ik de vorm van de zakdoek aangehouden. 

Creatieve groetjes,
juf Leej

2 opmerkingen:

  1. Dat zakdoeksjaaltje is wel heel grappig. Nu nog een paar klompjes, een overall en een pet...
    Maar ook de andere sjaaltjes zijn leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk! Toen mijn kids klein waren was nog niemand op het idee gekomen (maar hadden we ook niet echt internet zoals nu), helaas, want dat was wel een uitkomst geweest en staat een stuk leuker dan die stomme lelijke slabben.

    BeantwoordenVerwijderen

Erg leuk dat je een reactie achter laat! Ik zal hem met plezier lezen..