woensdag 20 november 2013

Waxinelichtjes met sfeer (met patroon)

We zitten alweer in de winter. Korte dagen en het wordt buiten al kouder. Tijd om het binnen wat gezelliger te maken. Deze gezellige waxinelichtjes zijn vlot zelf te maken. En heel handig, je kunt er alle soorten maten in glazen potjes voor gebruiken. Ik gebruikte lege potjes van jam en honing. Ik heb 3 soorten patroontjes gebruikt. 


Het patroon 1 en 2 kun je op vinden op het blog van creathea

Patroon 3 heb ik zelf bedacht toen ik bezig was met het maken van een knuffeldoekje. Het principe is hetzelfde. Hieronder heb ik het voor jullie uitgeschreven. 

Bij de afwerking van de potjes heb ik er even een creatieve draai aangegeven met wat leuke lintjes en de hartjes van de Action. Je kunt eindeloos variëren met kleuren, lintjes en hangertjes. Ik ben met 6 potjes gestopt, maar ik kon nog wel een tijdje doorgaan. Patroon Waxinelichtje 3
Materiaal en haaknaald maakt in principe niet uit. Dit kun je zelf aanpassen. 

Haak een ketting losse die om het potje past. Zorg ervoor dat het aantal steken te delen is door 4. Sluit de ketting met een halve vaste in de 1e losse. Let op dat er geen draai in de ketting losse zit!

Toer 1: 3 losse, daarna in elke losse van de ketting een stokje haken. 

Toer 2: 3 losse (= 1e stokje), op de volgende 2 stokjes een stokje haken, daarna 1 losse, *3 stokjes, 1 losse* (herhalen) Eindig deze toer met een halve vaste op de bovenste van de 3 losse. 

Toer 3: met 2 halve vaste naar een nieuwe beginpunt gaan van toer 3, je komt nu bij de 'opening' tussen twee clusters van 3 stokjes. Haak hier 3 losse en 2 stokjes in deze opening, 1 losse, *in de volgende opening 3 stokjes en 1 losse* (herhalen). Eindig deze toer weer met een halve vaste in op de bovenste van de 3 losse. 

Toer 4 en verder: hetzelfde als toer 3. Begin iedere keer met 3 losse en sluit af met een halve vaste op de bovenste van de 3 losse. Haak net zoveel toeren totdat het dezelfde hoogte heeft bereikt als je potje. Haak daarna de laatste toer. 

Laatste toer: Ga met 2e halve vaste naar het nieuwe beginpunt. Haak 3 losse en 4 stokjes in de opening, een halve vaste in de volgende opening. *In de volgende opening 5 stokjes, halve vaste in de opening daarna* (herhalen). Sluit met een een halve vaste op de bovenste van de 3 losse. Afhechten. Maak er een gezellige winter van!

Creatieve groetjes,
juf Leej

1 opmerking:

Erg leuk dat je een reactie achter laat! Ik zal hem met plezier lezen..