woensdag 13 november 2013

Sleutelhangers uit 'Kleurrijke Cadeautjes Haken'

Een tijdje geleden begon ik ermee om jullie wat sleutelhangers te laten zien. Ondertussen heb ik er al héél wat gehaakt. Maar mijn favorieten zijn die toch wel uit het boekje 'Kleurrijke Cadeautjes Haken'. In het begin ging ik niet echt actief met dit boekje aan de slag. Maar tegenwoordig pak ik hem steeds meer. Ik heb wat van mijn maaksels op de foto gezet voor jullie. Ik heb er meer gemaakt, maar sleutelhangers geven zo makkelijk weg dat ik ze soms zo vanaf mijn haaknaald kwijt ben. 

De uil is echt heel erg leuk om te haken. Je kunt er heerlijk met kleurtjes werken en daar hou ik heel erg van!


Het rondje eveneens zo. Maar die haak je alleen iets sneller. Voor beide patronen haak je de laatste toer met een kreeftsteek. Vanuit het boekje kreeg ik het niet voor elkaar. Op de site van www.handwerkles.nl staat een heel goede uitleg hierover door middel van een filmpje. Kreeftsteek is niet moeilijk, maar je moet 'm even doorhebben. Het is eigenlijk een soort omgekeerde vaste, je haakt hem namelijk naar de 'verkeerde' kant. 


Tot slotte het vlindertje. En die stond niet als sleutelhanger in het boekje. Maar vind 'm wel zo leuk. Dit vlindertje gebruikte ik ook bij het maken van mijn zomerse krans. 


En wil je hem nog iets leuker maken, dan kun je lekker met lintjes aan de slag:

 
Geniet van het lekkere weer vandaag! 

Heel veel creatieve groetjes,

juf Leej

3 opmerkingen:

 1. Wat een leuke sleutelhangers haak je toch. Ik ben ook nog steeds heel blij met het vlindertje die ik van je kreeg in mijn snailmail. En het hangt te pronken aan mijn fiets-sleuteltje. Krijg er vaak complimenten over.
  liefs Danny

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk om te horen Danny! Hij komt dus uit dit boekje gevlogen..

   Verwijderen
 2. Hola, que tal? Me encanta tu blog, tienes unas cosas muy bonitas. Me quedo por aquí y me hago seguidora. Te invito a que visites el mío http://awesomeneedles.blogspot.com.es/ espero que te guste. Un saludo

  BeantwoordenVerwijderen

Erg leuk dat je een reactie achter laat! Ik zal hem met plezier lezen..