donderdag 1 maart 2018

Recept: Appel-speculaasplaatcake

Dit recept is ideaal met veel eters! Het is zo gemaakt, ontzettend lekker en je kunt er flink van delen. 

Appel-kaneelplaatcake

Ingrediënten:
- 225 gram boter (op kamertemperatuur)
- 175 gram suiker
- 275 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 theelepels bakpoeder
- 4 grote eieren
- 4 eetlepels melk
- 2 á 3 appels, geschild en in dunne plakjes
- 2 eetlepels speculaaskruiden
- beetje kaneel

Hoe ga je het doen?
1. Oven voorverwarmen op 160 graden. Bakplaat (die grote, die standaard bij je oven zit) bekleden met bakpapier of invetten. 
2. Alle ingrediënten, behalve de appelschijfjes, in een grote kom door elkaar mixen. 
3. Mengsel verdelen over de bakplaat. 
4. De appelschijfjes daarover verdelen en licht bestrooien met kaneel. 
5. Zet de bakplaat voor 35-40 minuten in de oven. Hij is gaar als de randen loslaten van de bakplaat. 
6. Laat afkoelen en snij in stukjes. 

Eet smakelijk!

Inspiratie voor dit recept vond ik in het bakboek van Mary Berry, maar heb er geheel een eigen draai aangegeven. 

juf Leej

3 opmerkingen:

  1. Goed idee zeg. Ik onthoud hem voor een verjaardag.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Waarom doe je er bakpoeder in als je ook al zelfrijzend bakmeel gebruikt?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goeie vraag! Het geeft een luchtigere cake

      Verwijderen

Erg leuk dat je een reactie achter laat! Ik zal hem met plezier lezen..