woensdag 30 september 2015

Mijn klaslokaal

Ik heb er al wat vaker over geschreven. Ik ben momenteel (bijna) fulltime juf, om de week heb ik een dagje vrij. Ik geniet heel erg van mijn klas. En wat is het fijn om een beroep te hebben met de vrijheid om al je creativiteit om er in te stoppen. Hoewel ik daar heel vaak ook geen tijd voor heb...

Ik neem jullie mee, mijn klasje in. Ik heb wat foto's gemaakt van mijn creatieve uitspattingen binnen de school. 


Dit is onze 'verjaardagskalender'. Allemaal mochten ze een ballon maken en zelf een kleurtje erbij kiezen. Ik maakte van iedere leerling een foto toen ze een denkbeeldige ballon vasthielden. Ik vind het resultaat erg leuk. Eronder heb ik de maanden opgehangen en aan de hand daarvan heb ik ze ballonnen verdeeld. Hoe ik aan het idee kom? Een beetje van Pinterest en een beetje van mij. 

                           

 Dit zijn de tekeningen van de leerlingen. Het staat zo leuk, die witte oogjes!

                    

                              

Ik kreeg dit niet goed op de foto, is precies tegen het licht in. Maar na een tijdje kijken ontdek je vlaggetjesslingers. Staat ontzettend vrolijk en gezellig, helemaal mijn ding! Het is ook dé blikvanger als je het lokaal binnenkomt lopen. Verder heb ik helemaal niets in de vensterbank of op de kasten staan. Deze slinger maakt het lokaal gewoon zo leuk!

                        


                        

Mijn pennenblikken. Ik ben begonnen met de linkse, dat viel niet mee. Ik heb net grondig gezocht op internet, maar kan het patroon gewoon niet meer vinden! Het is in ieder geval ontworpen door Epsiej. Ik heb heel haar site op de kop gezet, maar misschien heeft ze het eraf gehaald. 
Voor de tweede ben ik maar gewoon recht toe, recht aan gaan haken. Ze staan op mijn bureau te pronken. In de linkse zitten mijn pennen, potloden en schaar. In de rechtse zitten de glitterpennen, die gebruik ik als beloningsmateriaal tijdens de schrijfles. 


 Dit is de binnenkomer. Ik vond hem zo leuk!  Op ieder vogeltje staat de naam van een kind uit mijn klas. Iedere ochtend komen alle vogeltjes weer in het kooitje en om 4 uur laat ik ze weer los :)

                     

De allereerste binnenkomer is eigenlijk deze. Je ziet hem al als je de school binnenstapt. Een mega groot prikbord. Hij hangt boven de kapstokken van de kinderen. Om te beginnen heb ik hem zo gevuld. En wie weet, verander ik hem halverwege het jaar nog wel 's. 

                      

 En voor het geval dat je nu het idee krijgt dat we alleen maar aan tekenles en handvaardigheid doen. En voor het geval dat je denkt dat ik na schooltijd blikjes om haak en een vlaggetjesslinger in mekaar pruts... Stel je gerust, het naaien en haken is in de vakantie gebeurd en het bedenken van de teken- en handvaardigheidslessen heb ik ook al in de zomervakantie gedaan. 

Ondertussen probeer ik mezelf bij te spijkeren zodat ik ga 'teachen like a champion'. (Mocht je leerkracht zijn of willen worden is dit boek trouwens een echte aanrader!)Creatieve groetjes,
juf Leej

5 opmerkingen:

 1. Leuk Leej!! Heb ik even in je klasje kunnen kijken. Echt iets voor jou met al die kleurtjes. Groetjes, mam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jij hebt echt heel goed je best gedaan, het ziet er super gezellig uit! Vooral de verjaardagskalender vind in geweldig! De kids in jouw klas gaan vast heel graag naar school :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat gezellig!!
  ik zou zou bij je in groep 4 willen komen zitten....
  mijn dochter van 12 (wil ook juf worden) zegt dat groep 4 en 5 de leukste groepen van de basisschool zijn....
  Ha ha... brugpieper....
  Maar een gezellige klas (en leerkracht) haalt alle vogeltjes elke morgen zo weer binnen... Kijk uit dat er om half 4 geen in het hokje achterblijft.... ;-)
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat ziet er gezellig uit. Over dat boek heb ik eerder al goede berichten gehoord. Misschien toch eens aanschaffen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lijkt me een gezellige boel, daar in jouw klaslokaal! Je ideeën zijn fantastisch!

  BeantwoordenVerwijderen

Erg leuk dat je een reactie achter laat! Ik zal hem met plezier lezen..