dinsdag 19 mei 2015

Project klaar!

En dit is de laatste bol die ik er in stop....Ik haakte dapper door, op de bank, achter de laptop, in de auto en in een tuinstoel in de eerste voorjaarszon. Die deken heeft al zoveel meegemaakt.... En nu is hij af. Op een gegeven moment besloot ik dat ik de laatste bol er aan vast zou haken en dat hij dan af was. Dat was overigens niet de planning hoor, hij moest eigenlijk nóg groter worden. Maar hij werd zo zwaar. Ik haakte er nog een grijze rand aan. En nu is 't ie af! Wat een gevoel van voldoening, mijn eerste deken af! Volgende keer ga ik zeker een aantal dingen anders doen. In ieder geval een grotere haaknaald. Deze deken is met 3.5 gehaakt, te klein voor deze wol. En ik ontdekte dat je beter kunt opzetten met een heel wat grotere haaknaald. Ik heb haaknaald 3.5 gebruikt en heel wat bollen Royal-wol. En zoals je ziet haakte ik de granny-steek. Telkens drie stokjes. De grijze rand heb ik eerst alleen maar vasten gehaakt, de toer daarna 5 stokjes en afgesloten met een halve vaste. Deken is ongeveer 1.60 bij 1.40. Leuk weetje: hij weegt 1.6 kilo!
Ik begon eind september. Ik mis die deken nu al. Zo lekker om aan te haken, je hoeft er niet bij na te denken. Ideaal rond de tijd van de verhuizing een paar minuten ontspannen haken. 


O ja, trouwens deze deken begon als CAL-deken, die ik uitgetrokken heb omdat hij niet was zoals ik wou. Hoe het begon kun je hier allemaal lezen. 

Creatieve groetjes,
juf Leej

10 opmerkingen:

 1. Nou Leej, ' t ziet er echt mooi uit. Zitten heel wat uurtjes in denk ik. Die deken heeft al hele reizen achter de rug! Liefs mam.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een deken met een verhaal :-) Leuk en heel mooi !!!

  Lieve groetjes, Tinne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha leuk geschreven. Het 8s een mooie deken geworden, mooie kleuren.
  Liefs Cindy

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha leuk geschreven. Het 8s een mooie deken geworden, mooie kleuren.
  Liefs Cindy

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk hè, zo'n 'niet nadenken' project!
  ik heb er vaak ook een opstaan, voor als er visite komt waar je half naar moet luisteren en toch wat wilt doen, of als we langere autoritten maken en ik de omgeving wel kan dromen... of gewoon zo maar, om het even op te pakken als je een paar minuutjes wilt ontspannen!
  hier ga je vast plezier aan beleven!
  zijn de verhuisperikelen achter de rug?
  hele klus hè, en je komt er altijd achter dat je veel meer hebt dan je eigenlijk dacht! maar als je groter gaat wonen is dat niet zo'n probleem... je kunt het dan wel weer kwijt (of verstoppen op een grote zolder of kelder)
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een staaltje doorzettingsvermogen! En ik vind hem prachtig.....
  Groetjes, Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Met dit weer kun je 's avonds heerlijk wegkruipen onder de deken op de bank.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi! Wat een werk heb je er mee gehad. Ik ben altijd blij als ik klaar ben met een deken haken. Dan neem ik me voor om dag nooit meer te doen. (Nu ben ik er met drie tegelijk bezig....) :)
  Groetjes, Lotte

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wit met grijs, geweldige kleuren combinatie!
  Mooi dekentje!
  Greetzz MG

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooie plaid en leuke kleurencombinatie.

  Groetjes,
  Renske

  BeantwoordenVerwijderen

Erg leuk dat je een reactie achter laat! Ik zal hem met plezier lezen..