Witlofschotel (2-3 personen)
Nodig:
- 450 gram aardappels in schijfjes
- 4 witlofstronken
- 250 gram gehakt
- 150 gram magere spekreepjes
- 2 eieren
- 2 eetlepels melk
- zout en peper
- minimaal 100 gram ontbijtspek (in plakjes)
- 1 eetlepel olijfolie
Werkwijze:
1. Kook de aardappelschijfjes met een beetje zout in ongeveer 10 minuten gaar.
2. Bak in een braadpan de spekjes, voeg daarna het gehakt toe en bak rul.
3. Witlof schoonmaken, hart eruit halen en in stukjes snijden. Daarna in de pan meebakken.
5. Aardappelschijfjes afgieten en laten afkoelen.
6. Vet de ovenschaal in met een lepel olijfolie.
7. Klop de eieren met de melk los.
8. Breng op smaak met zout en peper.
9. Witlof-gehaktmengsel in een vergiet laten uitlekken (belangrijk!). En laten afkoelen.
11. Schenk het eimengsel over de aardappelschijfjes.
12. Ontbijtspek verdelen over de schaal.
14. Eet smakelijk!
Het is belangrijk dat je zorgt dat er zo min mogelijk vocht de oven in gaat. Deze schotel wordt snel te vochtig. Daarom is het ook belangrijk om de aardappels en witlofmengsel goed uit te laten lekken en daarna af te laten koelen. Meestal zit er een uur tussen stap 9 en 10.
Tip:
Controleer regelmatig de ovenschotel als hij in de oven staat. Als het ontbijtspek erg donker begint te worden, de ovenschotel afdekken met aluminiumfolie.
Eet smakelijk (enne..geen ruzie maken om de ontbijtspek!)
Juf Leej
da's toevallig, wij eten vanavond ook witlofschotel. Anders dan deze maar ook heel lekker.
BeantwoordenVerwijderenWitloof eet ik het liefst van al. Dit receptje is daarom meer dan welkom. Bedankt !!
BeantwoordenVerwijderen