dinsdag 9 december 2014

Freubelwebboek

Ik ben weer boven water! Verhuizing achter de rug, alles op z'n plek. We pakken de draad van het bloggen weer op. Mijn streven is om iedere week weer een blogbericht te plaatsen. En natuurlijk elke dag even te haken. En het is écht waar: ik heb tijdens de verhuizing een week geen tijd gehad om te haken! Gewoon een hele week niet gehaakt..dat is me in 1.5 jaar tijd nog nooit overkomen. Maar ik kan het nog! Verder gaat juf Leej weer 's écht juf spelen, ik heb een nieuwe baan en ben er zelfs al mee begonnen! Erg blij mee, maar dat zal ook de nodige energie opslokken. 

Ik was van plan dit blogbericht eerder te plaatsen, ik moest alleen de foto's nog plaatsen. Maar ik ging vorig week in 't donker weg en kwam in't donker weer thuis. Het lijkt wel of het nauwelijks licht wil worden. Beetje lastig met foto's maken. 

Tussen inpakken en verhuizen ben ik ook nog jarig geweest. Ik ben enorm verwend met allerlei cadeaus. Waaronder een stel heerlijke (spiksplinternieuwe!) knutsel- en receptenboeken. Ik wil jullie de komende tijd mee laten genieten. 

Je kent vast de website Freubelweb wel. Zo niet, dan is het de moeite waard om een kijkje op die site te nemen. Site is gemaakt door Loes Verhoeven. Als je die naam bekend voorkomt kan dat komen door bijvoorbeeld de freubelboekjes die bij Xenos te koop zijn. Ze heeft sindskort ook een ander boek, het Freubelwebboek.
Wat kun je van het Freubelwebboek verwachten?

- Een boek die je alle beginsels laat zien van breien, haken, naaien, vilten, borduren en knutselen met papier


- Het boek is ook per onderdeel (zoals hier boven staat) ingedeeld, die indeling kun je trouwens ook op de site zelf vinden


- Per onderdeel vind je een patroon of tutorial- Een boek boordevol inspiratie
- Tussendoor leuke spreuken en is er ruimte om een lijstje te maken van dingen die je nog graag wilt doen of hebben. 


- Boordevol ervaringsverhalen van Loes zelf. Tips wat betreft sites, materiaal, markten en beurzen etc. 
Zelf had ik wel verwacht dat er meer patronen en tutorials in zouden staan, maar het is meer boek ter inspiratie. En om eventueel wat begintechnieken te leren. 

Heb jij het boek ook? Ik ben benieuwd wat jij ervan vind!

Creatieve groetjes,
juf Leej
2 opmerkingen:

  1. Ik heb het boek niet, maar het ziet er inspirerend uit. Leuk, Juf Lee!
    Groetjes, Trees

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dankjewel Juf Leej voor deze mooie blogpost over het Freubelweb-boek ;-)) En wat grappig dat je mij hebt gelinkt aan de Xenos-boekjes!

    BeantwoordenVerwijderen

Erg leuk dat je een reactie achter laat! Ik zal hem met plezier lezen..