zaterdag 22 juni 2019

Recept: bokkenpootjestaart

Vandaag weer 's een recept. Deze bokkentaart is echt een succesnummer. Super lekker! Er zit advocaat in, dus heb 'm een tijdje niet mogen eten. 



Ik gebruik een vlaaivorm om de boden te maken. Maar dit kan ook gerust in een springvorm van 26 cm. 


Bokkenpootjestaart
Ingrediënten:
Taartbodem:
175 gram boter
150 gram suiker
3 eieren
175 gram zelfrijzend bakmeel

Topping:
250 ml slagroom

1 zakje vanillesuiker
1 eetlepel suiker
4 eetlepels advocaat
half pak bokkenpootjes

Werkwijze:
1. Oven voorverwarmen op 160 graden.
2. Mix in een kom de boter en suiker ongeveer 10 minuten tot een romig mengsel. 

3. Voeg de eieren er één voor één aan toe. 
4. Zeef zelfrijzend bakmeel boven de kom en spatel er doorheen. 
5. Verdeel het beslag over de bakvorm. En zet in de oven. Bak ongeveer 30 minuten gaar. (Hou oven in de gaten en controleer met satéprikker). 
6. Taartbodem helemaal laten afkoelen. 
7. We gaan verder met de topping. Klop de slagroom stijf met een zakje vanillesuiker en een eetlepel suiker. 
8. Doe ongeveer 3 eetlepels advocaat (naar smaak) door de slagroom en roer goed door. 
9. Verdeel dit slagroom/advocaatmengsel over de taartbodem. 
10. Snijde bokkenpootjes in dunne schijfjes (of verkruimel ze) boven de taart. Verdeel netjes over de taart. 
11. Met de overige eetlepel advocaat kun je de bovenkant nog versieren. 

Onze pleegzoon is dol op taart. Dus ik heb voor hem na stap 6 een stuk taartbodem afgesneden. Dat mocht hij zelf versieren met slagroom, een bokkenpootje en wat chocoladesaus.
Het eindresultaat:



Eventueel zou je advocaat ook kunnen vervangen door vla. 

Eet smakelijk!
juf Leej

1 opmerking:

Erg leuk dat je een reactie achter laat! Ik zal hem met plezier lezen..