dinsdag 8 augustus 2017

Zonnehoedje

Laatst plaatste ik een foto op Facebook waarop je kon zien dat ik aan het naaien was. Ondertussen ben ik natuurlijk allang klaar. Dus tijd om foto's te maken!

Ik maakte een zonnehoedje voor onze pleegzoon. Aangezien een peutertje nog niet het verstand heeft om in de schaduw te spelen in plaats van in de brandende zon, leek me het verstandig om hem een zonnehoedje op te zetten.
Sterretjes-stof had ik nog liggen. De spijkerstof komt van een oude jeans die ik lang geleden gekregen had.

Ik ben niet helemaal tevreden. Dat ligt zeker niet aan het patroontje, want dat zit erg goed in elkaar. Maar heb wel ruzie gehad met mijn naaimachine. Vaak uitgehaald en weer opnieuw. Het is geen 10 geworden, maar het kan er net mee door. Ik denk dat het komt omdat ik met een katoentje en een elastische jeans heb gewerkt. En de instellingen van mijn naaimachine staan misschien niet helemaal goed.

Patroon is zelfs voor niet-ervaren-naaisters prima te doen. Ik hou van af en toe naaien, en dan is dit een geweldig projectje. Marieke van SewNatural maakt hele duidelijke (vaak gratis) patroontjes met uitleg. Het zonnebrilzakje maakt ik eerder. Patroon van dit omkeerbaar zonnehoedje vind je hier.

Laat de zon maar komen!

Creatieve groetjes,
juf Leej

2 opmerkingen:

  1. Wat zal dit hoedje lief staan bij zo'n klein mannetje en nog heel nuttig ook, goed gedaan!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel knap gedaan. Bedankt voor patroontje.

    Fijne dag, groetjes Tinne

    BeantwoordenVerwijderen

Erg leuk dat je een reactie achter laat! Ik zal hem met plezier lezen..