maandag 10 februari 2014

Luiertaart: babylaarsjes

Vandaag weer een heel ander stukje van de luiertaart. De baby-laarsjes. Volgens mij heb ik al 5 paar gehaakt. Dat betekent 10 x het patroontje doorlopen en dat betekent meteen dat ik het patroon al goed in mijn hoofd heb zitten. 

Ik ben er achtergekomen dat het helemaal niet zo makkelijk is om babylaarsjes of -mutsjes te haken. Het patroon valt of staat met de juiste haaknaald en wol. Vaak heb je grove wol nodig en een grote haaknaald. 

Het originele patroon vind je bij Repeat Crafter Me, de Nederlandse vertaling vind je bij Creatief met Naald en Draad

Het eerste paar haakte in met haaknaald 3.5 en Catania en Phildar-katoen:


Opgestuurd naar neef 3, maar ze waren te klein. Achteraf wist ik dat zelf ook, het zooltje was 7 cm. Later heeft onze nieuwe neef ze nog gepast toen hij een paar dagen oud was, maar dat paste dus ook niet. Erg schattig...maarre hier hebben we niets aan! Ze mogen dienst doen als poppenlaarsjes. 

Neef 4 had ook last van koude voeten, dus de haaknaald gepakt. Deze neef leeft op grote voet, 12 cm. Dit keer gehaakt met haaknaald 6 en Nigar van de Zeeman. Heerlijk warm! Het bovenste (witte) stukje heb ik Fluffy van de Zeeman mee gehaakt. Neef showt ze jullie even:


Verder maakte ik nog 3 paar, met Nigar en haaknaald 3.5. Je krijgt dan een zool van 10 cm. De Fluffy heb ik ook bij deze 3 paar gebruikt, maar bij de roze alleen de laatste toer. Ondertussen zijn ze allemaal al in gebruik! Neef 3 en 5 en er heeft er nog eentje als kraamcadeautje gefunctioneerd. 
En nog een aantal foto's van die lieve knoopjes:
Het 'Baby-knoopje' en het 'Bloemetje' kun je bij Creamijn kopen. De ronde knoop is afkomstig van de Xenos. 

Creatieve groetjes,

juf Leej

4 opmerkingen:

Erg leuk dat je een reactie achter laat! Ik zal hem met plezier lezen..