donderdag 31 oktober 2013

Recept Mokkataart




Ik maak regelmatig Mokkataart. En er wordt ook regelmatig om het recept gevraagd. Het recept heb ik overigens niet helemaal van mezelf. In het tijdschrift Gezinsgids stond een aantal jaren terug het recept. Ik heb dit overgeschreven en er enigszins mijn eigen draai aangegeven.

Ik wil hem graag met jullie delen. Het recept wat je hier ziet staan is het recept zoals ik hem maak. Het is trouwens een heel fijn recept om je creativiteit op los te laten. 

Recept Mokkataart

Wat heb je nodig?

Voor de taart:
Origineel recept wordt hier biscuitdeeg voor gebruikt. 

* 3 ons Moskovisch meel (Dit meel kun je bij ons bij de bakker halen)
* 4 eieren
* 2 eetlepels lauw water

Voor de crème:

* 250 gram zoutloze boter (Bertolli)
* 180 gram poedersuiker
* 10 volle theelepels oploskoffie/Moccona (bijv. van Douwe Egberts)
* 70 cc heet water
* Decoratieproducten zoals hazelnoten, amandelschaafsel, hagelslag, chocolade vlokken, cacaopoeder. 

Hoe ga je het maken?

De taart:

- 4 Eieren + 2 eetlepels lauw water 5 minuten mixen
- Meel erbij doen en 20 minuten mixen
- Ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven op 150 graden

De crème:

- Mix de boter in een kom tot deze wit is.
- Voeg de poedersuiker toe en mix tot de créme luchtig is.
- Oploskoffie (Moccona) mengen met heet water en druppelsgewijs toevoegen, goed mixen (!!!)

Taart opmaken:

- Snij de taart horizontaal doormidden. 
- Smeer gelijkmatig een laag mokkacrème op de onderste helft van de taart. 
- Plaats de bovenste helft weer op de taart. 
- Smeer mokkacrème aan de zijkant en bovenkant van de taart. 
- Maak de taart verder op naar eigen inzicht.  

Tips:

- Van het taartrecept kun je ook een slagroomtaart maken. 
- Ik heb voor de taart op de foto chocoladeschotsen gemaakt. In dit recept vind je hoe je dit kunt maken. (Gebruik hiervoor een reep chocolade, hagelslag wil niet smelten!)
- De zijkant van de taart kun je 'bestuiven' met cacaopoeder of door bijvoorbeeld de hagelslag rollen. 
- Wil je een mildere of juist sterkere smaak aan de mokkacrème? Doe dan meer of minder schepjes oploskoffie in de crème. Niet meer water erbij doen, hiervan wordt de boter té zacht!

Eet smakelijk!

juf Leej

1 opmerking:

Erg leuk dat je een reactie achter laat! Ik zal hem met plezier lezen..