woensdag 29 mei 2013

Granny Square kussen

Het is weer tijd om een nieuw blog te schrijven. Ik haak nog niet zo heel erg lang. Ik heb het via youtube geleerd en ook mijn moeder af en toe om advies gevraagd. Na wat proefstukjes ben ik serieus aan een patroontje begonnen. 

Ik ben begonnen met Granny Square. Wat geweldig leuk om al die vierkantjes te haken! Ik heb de kleuren gekozen die bij het interieur passen en besloot een kussen te maken. Patroon heb ik HIER vandaan, staat heel makkelijk beschreven met foto's erbij. 
Ik heb 20 vierkantjes gemaakt, en om elk vierkantje nog een grijsrandje gehaakt, daarna aan de achterkant aan elkaar gehaakt met vasten. HIER kun je zien op welke verschillende manieren je granny's aan elkaar kunt maken. Ik heb het dus met vasten gedaan, de 'ribbel' zit bij mij wel aan de achterkant, dus zie je niet. Ik heb het ook met grijs gedaan, net als het randje, dus het valt niet op. 

Tel even het aantal draadjes aan één zo'n vierkantje...
dan begrijp je dat de afwerking ook nog wat tijd in beslag neemt


De achterkant van het kussen heb ik van stof gemaakt. Lastig van die vierkantjes was dat het natuurlijk niet op 40x40 uitkwam. De achterkant wel 40x40 gemaakt. Gelukkig is wol rekbaar en je ziet er eigenlijk niks van. De achterkant bestaat uit twee delen en zit met twee klittenbandjes aan elkaar. Ik vond nog een stukje kant en dat maakt het net iets leuker.
Creatieve groetjes,
juf Leej

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Erg leuk dat je een reactie achter laat! Ik zal hem met plezier lezen..