donderdag 23 maart 2017

Receptentip 7: Pannenkoeken

Als je weet hoe eenvoudig pannenkoeken maken is zonder pakje-en-zakje dan kun je geld besparen. Als je bloem, boter, eieren, melk en zout in huis hebt kun je pannenkoeken bakken. 



Oké pannenkoek is net als brood, je hebt er variaties in. Ik gebruik dit recept. Maar het leuke is dat ik heel vaak varieer en mijn pannenkoeken eigenlijk nooit helemaal hetzelfde zijn. De hoeveelheden hou ik wel altijd hetzelfde (dus altijd 200 gram aan granen). Maar ik gebruik bijvoorbeeld wel eens volkorentarwemeel ipv bloem. Ook boekweitmeel kun je weghalen. Bij ons in de winkel hadden ze alleen boekweitgrutten, maar dat was niet zo'n succes. Pas heb ik het hele pakje in de blender gedaan en ja hoor, dan heb je boekweitmeel. Havermout in de blender, dan heb je havermeel. En wat dacht je om tarwebloem eens te vervangen door spelt? 

Soms gebeurd het wel eens dat mijn beslag te dun is of juist te dik. Dat merk je meteen als je aan het bakken bent. Ik los dit heel simpel op door er wat meer bloem (als het beslag te dun is) of wat meer melk (als het beslag te dik is) er doorheen te mengen. 

Door schade en schande wordt men wijs. De pan waarin je bakt moet loeiheet zijn. Ik kook op inductie, (de hoogste stand is 9 en daarna ga je naar 8. en dan naar 8 en zo ga je door tot 0) en bij pannenkoeken bakken staat hij eigenlijk altijd op 8, en als ik heel lang aan het bakken ben soms naar 7.. 
Ik hou van dunne pannenkoeken. Bij het recept staan 8 pannenkoeken, maar daar haal ik er bijna het dubbele uit. Ik gebruik 1 juslepel beslag voor 1 pannenkoek. 

Sinds ik dit recept heb (al een paar jaar) eten we veel vaker pannenkoeken. Binnen half uurtje (met één pan) heb je ze op tafel staan. En het recept is natuurlijk ook makkelijk te verdubbelen. 

Eet smakelijk!
juf Leej

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Erg leuk dat je een reactie achter laat! Ik zal hem met plezier lezen..