zaterdag 25 januari 2014

Opruimtip: weg rommellaatje!

Zo, dat is even geleden dat ik een bericht heb geplaatst. En dat wil niet zeggen dat ik niet meer creatief bezig ben hoor! Ik ben volop bezig, maar kan er nog weinig van laten zien. Binnenkort verwachten we onze nieuwe neef of nicht en daar ben ik volop voor aan het freubelen. Ik heb een snail-mail gemaakt en gekregen, maar die moet nog op de foto. En ik ben ondertussen ook bezig met de Crochet Along, in 48 weken een deken haken met allerlei verschillende steken. Het komt erop neer dat je per week een aantal toeren haakt. Voor meer informatie kun je hier klikken. (Trouwens, dit project is heel geschikt voor beginners! Duidelijk uitleg en rustig tempo.) Ik heb laatst zoveel wol gekregen, mooie manier om deze op te maken! 
En als laatste probeer ik volop recepten uit. Het lijkt wel of ik verslaafd ben. Maar daarover blog ik een andere keer. 

Hoever gaat creativiteit? Nou volgens mij heel ver! Zelf met spullen opruimen kun je ontzettend creatief zijn. 
Ik vind sommige kastjes of laatjes in mijn huis wel 's beetje rommelig aandoen. Sommige dingen zijn zo lastig op te ruimen. Bijvoorbeeld: lintjes of rollen cadeaupapier. Ik heb besloten op stuk voor stuk 's een opruimbeurt te geven. Op internet wat rond gesnuffeld en heel wat gevonden! Wat een ideeën! Van de week heb ik het eerste idee uitgevoerd. En dat was helemaal niet moeilijk. 

Ik ergerde me al weken groen en geel aan dat 'rommellaatje' in de keuken. Ik denk dat ieder huishouden zo'n rommellaatje wel kent. Ruimde ik het op, een week later kon je dat al niet meer zien. Nadeel van een la is dat de inhoud bij het opentrekken en dichtschuiven van plek verschuift. Maar sinds van de week, ben ik van dat laatje af! Hoera!Om een einde te maken aan het rommellaatje heb ik alleen (zelfklevend) klittenband en lege bakjes nodig gehad. In mijn geval haast kosteloos, het waren lege bakjes waar ooit Chinees in heeft gezeten. 

Knip stukjes van ongeveer 2 cm. Ik plakte om te beginnen één stukje per bakje en tot nu toe blijft dat goed zitten. Plak op de onderkant van het bakje. Ander stukje klittenband erop 'plakken', papiertje eraf en op de juiste plek in de la plaatsen. Goed aanwrijven en even laten zitten. Daarna kun je het bakje er zonder moeite er vanaf halen en er weer terug op 'plakken'. Verschuiven doet het niet meer. 
Ik heb het stukje klittenband aan de zijkant van het bakje geplakt. Middenin ging niet, omdat dit de bodem van het laatje niet raakte. Tegelijkertijd was dit ook handig. Want onder de vier bakjes kan ik nog mooi wat papieren schuiven. Die schoven anders altijd naar de achterkant van de la om er daarna via de achterkant in het kastje eronder te belanden. 
En wat een ruimte hou je er mee over! Ik ben begonnen met 4 bakjes om het te proberen. Dik tevreden! Zelfs voor mijn potje handcrème heb ik deze methode toegepast. De overige inhoud van de la blijft nu ook netjes op z'n plek. Zelfs de deegrol, die ligt klem achter de bakjes. Wat een geniaal idee. Tot slot heb ik met magneten de overige papiertjes en zegeltjes aan de zijkant weggewerkt. Is je la helemaal van hout, dan werkt dat natuurlijk niet. 

Eerste 'laatje ergernis' is weggewerkt. Het klittenband-idee heb ik van deze site gehaald. Binnenkort nog meer opruimtips op dit blog!

Hebben jullie nog meer ideale opruimtips of sites die mij daarbij kunnen helpen? Ik hoor het graag! En nogmaals bedankt voor de leuke reacties die ik op mijn blogberichten krijg!

Creatieve groetjes,
juf Leej

2 opmerkingen:

 1. Is idd een geweldig idee, en is zeker goed toe te passen.
  Dank je wel voor het delen ervan
  groetjes Danny

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Danny, bedankt voor je reactie! Mocht je nog 's schoonmaakkriebels krijgen ;) Groetjes, juf Leej

   Verwijderen

Erg leuk dat je een reactie achter laat! Ik zal hem met plezier lezen..