Mijn man is een aantal dagen later jarig dan ik en daarom houden we onze verjaardagen altijd samen. We hebben dit in gedeeltes gedaan, omdat anders de visite niet in onze woonkamer zou passen. Al met al was het verspreid over drie weken. Lekker lang feest...
Mijn verjaardagstaart. De gewone variant van de frambozenkwarkboltaart. Hierover heb ik al eerder geschreven. Recept vind je hier.
Ik heb mijn verjaardag op een andere dag gevierd. Maar om het toch wat feestelijk te maken heb ik cakejes gebakken. Ik had nog mix voor advocaatcake staan. Deze heb ik verdeeld over de cupcakeblik, zonder cupcakevormpjes. Het ging goed, maar je moet het blik erg goed invetten. Ik heb wat chocolade au bain marie gesmolten en over de cakejes gesmeerd en meteen wat strooisel eroverheen gestrooid. Ziet er meteen erg feestelijk uit!
Verder heb ik ook nog een advocaattaart gemaakt. Wij vinden advocaat inderdaad erg lekker! Recept vind je hier. Hij was héérlijk!
Bij jarig zijn hoort natuurlijk chocolade. Daar ben ik ook al dol op!
Deze vrolijke chocolaatjes heb ik van ijscups gemaakt. Hieronder laat ik zien hoe ik die heb gemaakt.
Nodig:
- Steelpan met laagje water
- Ontbijtbordje
- Klein bordje met 'spikkels'
- Ijscups
Stap 1
Verwarm het water in het pannetje op hoog vuur. Als het kookt, op klein vuur zetten en bord bovenop de pan.
Stap 1 |
Leg de ijscups op z'n kop op het bord. En laat ze warm worden, niet te warm, anders wordt de chocolade erg vloeibaar. Als de bovenkant wat zacht word, bord van de pan af halen.
Stap 2 |
Stap 3
Cups op z'n kop in de spikkels dippen. Daarna chocolade weer hard laten worden.
Voor 's avonds had ik lekkere hapjes gemaakt. De cocktailprikkertjes maakte ik lekker origineel. Lang leve washi-tape!
Zo eenvoudig. Het was voor mij een last-minute-klusje. In 10 minuten tijd had ik er heel wat gemaakt. Ik laat op de onderstaande foto's zien hoe je ze maakt:
Je kunt hiermee natuurlijk éindeloos variëren. Ik heb twee soorten gemaakt, en natuurlijk in rood/wit!
Verdere maakte ik makkelijke borrelhapjes. Plakjes bladerdeeg met daarop ham en kaas, daarna opgerold en in stukjes gesneden en even in de oven.
Dit was het weer voor deze keer. Ik denk dat het blogbericht weer lang genoeg geworden is.
Creatieve groetjes,
juf Leej
van harte feliessss alsnog en wat een heerlijk heden komen er hier aan mijn neus voorbij... jammie ik heb er hier dan nog ene met advocaat die vinden wij ook zooooo lekker http://www.mijnreceptenboek.nl/recept/taart_en_gebak/bokkenpootjestaart-2127.html voor de taart bodem kopen we een chocolade cake en die verdelen we in plakjes :-) liefs jenneke
BeantwoordenVerwijderenDankjewel! Ow..die ga ik ook zeker proberen! Vind het heerlijk om af en toe's een recept uit te proberen.
Verwijderenhoi, leuke blogje, ik heb u gevonden via andere haakster...ik zal zeker meer gaan bezoeken...groetjes ✄
BeantwoordenVerwijderen