maandag 14 juli 2014

Recept van de week: Mokka-Tiramisu

Laten we deze vakantie inluiden met de heerlijkste Tiramisu die ik ooit heb geproefd! Laatst heb ik mijn kookboeken weer 's voor de dag gehaald. Dat zijn er nog niet heel veel. Maar ik heb ook nog lang niet alle recepten uitgeprobeerd! Ik stuitte op een geweldig recept voor Tiramisu. En zoals je al weet, daar zijn we hier dol op. Dus uitgeprobeerd. Ik heb er een eigen draai aangegeven (zoals ik met heel veel recepten doe). Ik zou zeggen: probeer, proef, geniet!

Mokka-Tiramisu (4 personen)

Nodig:
* 250 gram Mascarpone
* 4 tl oploskoffie
* 100 ml kokendheet water
* eetlepel cacao


* ongeveer 16 lange vingers
* handje mokkaboontjes
* 45 gram (palm)suiker
* 200 ml slagroom

Werkwijze:
1. Kook 100 ml water, giet dat in een diep bord en roer er 4 tl oploskoffie doorheen. Laat afkoelen.
2. Neem 3 eetlepels afgekoelde koffie, mascarpone en suiker en mix dit 3 minuten door elkaar. 
3. Doop de vingers één voor één in de afgekoelde koffie en leg ze op de bodem van een (oven)schaal. 
4. Daar overheen verdeel je de mascarpone.
5. Klop de slagroom bijna stijf en verdeel deze gelijkmatig over de mascarpone. 
6. Strooi de mokkaboontjes over de slagroom en zeef er de eetlepel cacao overheen. 
7. Zet een paar uur in de koelkast én eet smakelijk!

Tip:
* Een dag later is de Tiramisu soms nog lekkerder omdat de smaken er beter ingetrokken zijn!
* Je kunt wat koffielikeur toevoegen aan de koffie
* Dit recept is voor ongeveer 4 personen, als je met meer bent is een bolletje vanille-ijs er ook erg lekker bij!

Bron: Werelds Koken op z'n Hollands

Creatieve groetjes,

juf Leej

4 opmerkingen:

  1. Mmmm... ziet er lekker uit!!!
    Het lijkt me alleen wel erg 'machtig'.....

    Groetjes,
    Marian

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat ziet er goed uit, ga ik echt proberen. Fijn zo'n recept!

    groetjes,
    Jolande


    ps. Doe de groetjes aan de "Traasjes"!

    BeantwoordenVerwijderen

Erg leuk dat je een reactie achter laat! Ik zal hem met plezier lezen..